Nya projekt på 3bits Blueprint för e-handel och kundportal

För att kunna erbjuda en grund för e-handelsprojekt eller kundportal har vi skapat 3bits Blueprint. Tack vare att vi har gjort en genomtänkt paketering som täcker en stor del av de standardbehov man vanligtvis har kan vi hålla nere priset för lösningen.

E-handel förberedd för framtiden

Vi på 3bits har utvecklat en storefront för dig som vill ha blixtsnabb prestanda och en modern sajt att utgå ifrån när du lägger grunden för din e-handelssatsning. Vill du komma igång snabbt är 3bits Blueprint lösningen för dig. Genom att nyttja grunderna för sajt och plattform blir det en besparing direkt.

Blueprint är som ett skal med färdig UX för de viktigaste av e-handelns traditionella funktioner som:

  • Användarvänlig sökfunktion
  • Filtrering av produkter
  • Varukorg
  • Favoritlista
  • Inloggning och registrering av kund

Vi har utgått från ett composable-tänk där man kan kombinera olika komponenter för att skapa den funktionalitet man vill ha. Composable Commerce möjliggör en skalbar och flexibel lösning som man kan utveckla helt efter verksamhetens behov. Med utbytbara delar är det enklare att anpassa lösningen för framtiden. Troligen vill man ha sin storefront fristående från plattform så att det från grunden är gjort just för att delar ska kunna vara utbytbara.

I praktiken fungerar 3bits Blueprint mot alla e-handelsplattformar som har ett fullvärdigt REST-API, men vi har förberett integrationer för Omnium, Norce, Bizzkit, Litium och nopCommerce.

Du äger lösningen och vi kan plocka in de SaaS-tjänster du vill ha med som PIM, ERP, DAM, sök och personalisering. Vill du ha rådgivning om vad som passar er verksamhet bäst hjälper vi även till med det.

SC Styling

SC Styling är lanserad i år och använder 3bits Blueprint för e-handel. Som e-handelsplattform används Omnium och Sanity som CMS.

En standardiserad kundportal som blir unik

För att kunna erbjuda en standardiserad kundportal och hålla nere kostnaden har vi fokuserat på en grundarkitektur och hantering av användare samt en entitetstyp i 3bits Blueprint för kundportal. Man kan välja att bygga ut med de entitetstyper som är relevanta för den egna verksamheten.

Själva kundportalen kan se väldigt olika ut beroende på vilka behov som finns för företagets kunder och användare. Det kan vara allt från att hantera fakturor, spåra beställningar, beräkna priser, boka resurser och följa upp projekt.

Inför projektet gör vi en specifikation och informationsdesign tillsammans. Vi tar fram alla menyval och sidor som ska visas och tar fram källdata för dessa sidor som rapporter och strukturerad data. Resultatet blir ett komplett projektförslag som är redo att utvecklas.

Solör Bioenergi

Solör Bioenergi Utility Solutions använder 3bits Blueprint för kundportal för sin lösning som lanserades tidigare i år.

Drift och ytterligare tjänster

Vi har inga licensavgifter per månad eller per användare. I grundpriset ingår anpassning av färg och form, standarintegration och systemuppsättning. Vill man göra mer anpassningar så tillkommer detta.

Det finns en rad olika tjänster vi erbjuder som tillägg. Bland annat datamigrering, integration mot CMS och länkkonservering till fasta priser. För kundportal finns till exempel fler entitetstyper som tillval och integrera ner mot underliggande system eller nedladdning av till exempel PDF från ett annat system.

Vi kan ansvara för driften av e-handeln eller kundportalen, antingen hos oss på 3bits eller i Azure.

När väl projektet är genomfört ägs lösningen av er och kan vidareutvecklas, av oss eller i egen regi, precis som ni önskar. Vi levererar ett tryggt och pålitligt projekt – du får en fullt fungerande e-handel eller kundportal med många smarta funktioner.