3bits utsett till Superföretag av Veckans Affärer

  22 okt 2014

Listan med Superföretag 2014, som presenteras av Veckans Affärer och Bisnode, är nu publicerad för tionde året i rad. 3bits är ett av 442 aktiebolag i Sverige som kvalificerat sig. Superföretagen är tydliga indikatorer på vad som går bra, utvecklas och expanderar inom det svenska näringslivet.

”3bits är oerhört stolta att finnas med som en av få e-handelsleverantörer i Sverige. Endast ca 0,1 % av Sveriges aktiebolag kvalar in på den här listan som är ett bevis på att vi har en långsiktig strategi och en indikation på att det vi gör är rätt för att fortsätta att växa och utvecklas”, säger Stefan Winterlén, VD på 3bits.

Analytikerna på Bisnode jobbar med en modell som visar företagens ekonomiska prestationsförmåga. Företagens ekonomiska prestation jämförs med andra företag i samma storlek och bransch. Listan innehåller företag som under fyra år presterat bättre tillväxt än andra jämförbara företag, och som under samma tid har haft bättre vinst, avkastning, effektivitet och kapitalstruktur än andra jämförbara företag. Dessutom ska företaget ha omsatt minst 10 Mkr det senaste året, något som uppfylls av ca 50 000 aktiebolag. I listan som Bisnode presenterade i september 2014 fick endast 442 företag högsta betyg de senaste fyra åren.

De som vill förränta sitt kapital och skapa arbetstillfällen i Sverige borde studera Superföretagen. Dessa bolag har verkligen fokus på affären och organisk tillväxt. De arbetar systematiskt och med långsiktiga mål och strategier och har inte köpt sig till sin framgång”, säger Per Adolfsson, Sverigechef på Bisnode.

Det blev nyligen känt att 3bits även för andra året i rad finns med som Gasellföretag 2014, som utses av Dagens industri, ytterligare ett mått på sunda finanser och lönsam tillväxt.

VA Superföretag