DAM

För att kunna hantera stora mängder information där flera personer är inblandade i olika processer är det viktigt med ett system som stödjer arbetet i vardagen och underlättar samarbetet. Ett DAM – Digital Asset Management, kommer att hjälpa er att kunna lagra, dela och organisera digitala tillgångar för hela företaget på ett effektivt sätt.

DAM

 

Skillnader mellan DAM och PIM

Ett PIM hanterar också information, men med mer fokus på produkter. Det kan vara allt från produktinformation och beskrivningar, produktbilder och manualer.

Ett DAM tar mer ett helhetsgrepp kring verksamhetens alla digitala tillgångar och har inte bara fokus på produkter, utan kan även innehålla PDF-filer, ikoner, loggor, typsnitt, foton och pressbilder, reklam, video, banners, infografik och annat digitalt material som organisationen hanterar.

Aktuell information

Genom att använda ett DAM får man ett centralt ställe där aktuell information kan hittas i stället för att finnas utspritt på olika ställen. Annonser, mallar, bilder och texter kan lätt återanvändas och underlättar för de som publicerar. Även taggar, redigering av attribut och metadata kan hanteras här. Det är även enkelt att dela materialet, både internt och externt.

Förenkla och effektivisera

Publiceringen underlättas med ett DAM-system och informationen blir sökbar och samlas i en skalbar plattform. Det blir enkelt att både uppdatera och lägga till nya filer i den digitala miljön. Det går även att styra rättigheter för olika användare.

Ett ökat användande av visuell information ger upphov till att förenkla hanteringen av allt digitalt material på ett effektivt sätt. AI och Machine Learning används för att utveckla systemen att känna igen bilder bättre och avancerade sökningar för att lättare hitta.

Vi på 3bits integrerar DAM-lösningen med företagets övriga system som CMS, affärssystem och webbshop och hjälper våra kunder att få struktur och underlätta deras arbete med digital information.

Kontakta oss

Vi berättar gärna mer om hur vi kan integrera DAM-lösningen för att effektivisera ert arbete.

*

CELUM

CELUM är världsledande inom programvara för digital tillgångshantering (DAM) och innehållssamarbete, vilket ger varumärken möjlighet att leverera engagerande produktupplevelser över alla digitala kontaktpunkter och när som helst på kundresan. Med CELUM skapar, hanterar och dirigerar marknadsföringsteam stora volymer produktinnehåll för alla målgrupper och kanaler.

Läs mer