PIM

PIM, Product Information Management, kan enkelt beskrivas som ett system med effektiva processer för att enkelt kunna hantera information om produkter. Fokus är att kunna marknadsföra och sälja produkterna med samma förutsättningar i alla aktuella försäljningskanaler med konsekvent produktinformation. Något som blir viktigare när antalet kanaler ökar.

Sälja fler produkter

Med en bra PIM-lösning så kan ni hantera produktinformationen i ett centralt system på ett effektivt sätt och kan säkerställa hög kvalitet på informationen. Oavsett kanal eller marknad kan ni få en överblick och sköta informationen som hjälper till att sälja era produkter. Kan ni erbjuda mer och relevant produktinformation än konkurrenterna, ökar chanserna till att ni slutligen får ordern. Ifrån affärssystemet kommer ofta begränsad produktinformation som behöver berikas med säljande bilder och text. Det är även enkelt att lägga till relationer till andra produkter för att skapa merförsäljning och visa tillbehör, eller kanske alternativa produkter. När allt nu handlar mer och mer om omnichannel gäller det även att kunna möta kunden oavsett kanal med tillgång till samma produktinformation.

Effektivare lösning med bättre kvalitet

Är ni flera som jobbar med produktinformationen, samt får in information från olika håll, är det enklare att hantera i ett och samma system med all masterdata. Att verkligen kunna lita på informationen som visas. Arbetsprocesserna kommer att bli effektivare och kvaliteten bättre när ett helhetsgrepp tas om produktinformationen. I vissa fall kommer det att vara möjligt att arbeta parallellt, vilket leder till att produkterna kan publiceras snabbare till marknaden.

Kataloger och manualer

Har ni behov av en katalog eller manual ska ni se till att hitta en PIM-lösning som gör det möjligt att skapa kataloger och produktblad utifrån den information som redan finns i PIM-systemet.

Vi har mångårig erfarenhet av e-handel och produktinformationshantering och kan hjälpa till att hitta ett passande PIM-system för just er verksamhet.

Kontakta oss

Vi kan hjälpa till med en effektiv lösning för produktinformation.

*

Effektiv lösning med mindre manuellt arbete

Mölnlyckes system Minerva hjälper till att hantera all produktinformation från ett ställe. Den dynamiska och användarvänliga uppsättningen är en tidseffektiv lösning som gör det möjligt att leverera rätt information vid rätt tid. En stor fördel är konsekvent produktinformation över kanalerna.

Läs mer

inriver

inriver hjälper organisationer att sälja fler produkter via bättre produktinformation. PIM-lösningen (Product Information Management) möjliggör bättre kundupplevelser för märkesvarutillverkare, industritillverkare och återförsäljare att snabbt och enkelt sälja sina produkter och lösningar över alla kanaler eller marknader.

Läs mer