Kortare time to market med höjd kvalitet för Gerdmans

Alla som någon gång jobbat med produktberikning vet att det är ett omfattande arbete som måste göras, texter ska skrivas och översättas, produkter ska fotas och mycket annat. Eftersom det blir allt viktigare att snabbt få ut nya produkter på marknaden drog Gerdmans igång ett projekt för att få ned tiden för ”time to market”.

Gerdmans

Gerdmans har över 16 000 produkter i sin produktkatalog och den uppdateras kontinuerligt med många nyheter inom allt för kontor, lager och industri. Bland sortimentet finns allt från kontorsmöbler för att inreda ditt kontor till verkstadsinredning för industrin.

Inriver för att hantera produktinformation

Gerdmans använder sedan tidigare inriver för att hantera sin produktdata och när de lägger till en ny produkt med kanske så många som 100 varianter så ser arbetsgången ut ungefär så här:

  • Skapa varianter i Dynamics AX, dessa exporteras sedan till inriver.
  • Skapa en produkt manuellt i inriver och manuellt koppla varianter till den.
  • Berika varianter via Excel-import.

Texterna är i stort sett samma för alla varianter som hör till en och samma produkt och det som skiljer är normalt bara variantens attribut så som färg, storlek och material. För en produkt med många varianter är det ett drygt jobb att lägga in attributvärden i texterna och det är också lätt att det blir fel. Behöver man sedan uppdatera en text måste det göras i alla varianter, antingen manuellt eller via ytterligare en Excel-import.

Lösningen för ett mer effektivt arbetssätt

- Som lösningen på problemet har vi på 3bits skapat en ny entitet i inriver som fungerar som en ritning för produkter och varianter. I mallen har vi definierat ett antal variabler som finns för alla produkter som till exempel produkttyp och produktnamn, berättar Peter Andersson, Affärsutvecklare på 3bits.

När du i mallen skriver de generella texterna kan du referera till variablerna ovan samt till varianternas attribut och specifikationsvärden. När mallen sedan sparas kommer texter att genereras och kopieras ut till alla länkade produkter och varianter. Behöver någon text ändras är det bara att ändra och spara mallen för att uppdatera produkter och varianter igen

I lösningen hanterar vi även ändringar på enskilda varianter så om du till exempel angett fel färg, som är ett attributvärde, på en variant så är det bara att ändra det och spara och då skapas variantens texter om med den nya färgen. Detta är inte bara smidigt utan även kvalitetshöjande då det är lätt att missa att uppdatera ett ändrat attribut i alla texter, säger Johan Wiktorsson, Chef Digital på Gerdmans.

Förutom texter använder vi mallen även för att berika följande:

  • Statusar – till exempel sätta att produkten ska publiceras på webben.
  • Marknader – för vilka marknader produkten ska publiceras.
  • Mallar – fält och specifikationsmallar anges i mallen och kopieras till varianterna.

Vi har också lagt till ett antal statusar på mallen som Gerdmans ska använda för att flytta produkten framåt i berikningsprocessen, som till exempel att skicka notifiering till översättare att en produkt är klar för översättning när de svenska texterna är klara och godkända.

Utvecklingen vi har gjort tillsammans med 3bits för en effektivare produktberikning kommer att korta ned time to market väsentligt och dessutom med höjd kvalitet, avslutar Johan Wiktorsson på Gerdmans.

Gerdmans

Gerdmans har allt för kontor, lager och industri. Med över 16 000 artiklar i deras produktsortiment finns det mycket att välja bland, du hittar allt från kontorsmöbler för att inreda ditt kontor till verkstadsinredning för industrin. Med professionell rådgivning, fri frakt med snabba leveranser, en minimigaranti på 7 år på alla artiklar samt monteringshjälp är Gerdmans en heltäckande leverantör för alla typer av företag.

www.gerdmans.se