3bits på Distanshandelsdagen 2014

  31 jan 2014

Den 30 januari var det återigen dags för Distanshandelsdagen, ett event i Åhaga, Borås. I år var 3bits med som guldpartner och fick både prata e-handel med många i vår monter och på minglet under kvällen och lyssna på intressanta talare på scenerna. Det är alltid givande att samla så många likasinnade i en lokal, tack alla som bidrog till ett lyckat event!

Distanshandelsdagen

Stefan var på ett seminarium där Charles von Abercron, Global CEO på Glossybox, berättade om deras expansion på 15 marknader under 2 år. Så här var Stefans intryck om Glossybox resa:
Intressant och inspirerande att se ett lyckat genomförande på en briljant idé. Att lyckas med att sälja skönhetsprodukter på nätet utan att kunden kan prova, lukta och känna. Glossybox har löst detta genom att skicka individanpassade boxar med innehåll som dom tror passar kunden. Utöver detta samlar de in data som används dels för att göra nästa box ännu bättre för kunden och dels kan leverantörerna få omdömen på sina produkter. Allt detta med en returfrekvens på under 1 %, sparsamt med betald marknadsföring och med en order var 12 sekund är imponerande.

På Distanshandelsdagens YouTube-kanal finns några intervjuer med besökare och talare.

Nästa år flyttar Distanshandelsdagen till Svenska mässan i Göteborg med plats för ännu fler utställare.