Mobil handel ökar stort enligt DIBS nya rapport

  04 dec 2013

3bits är numera partner med DIBS, en helhetsleverantör för betalningar på nätet. Deras rapport, Svensk e-handel 2013, belyser att de trender och beteenden som rapporterats från USA och andra länder även gäller i Norden.

Rapporten bygger på intervjuer med 4000 konsumenter i Sverige, Danmark, Finland och Norge om handeln på nätet och i mobilen.
En avgörande faktor för kunden är att e-handel förenklar och en genomgående tråd är att göra delarna i köpprocessen så enkel som möjligt.
Enkla köp är avgörande för kunden och en del i det är att kunna lagra sina kort. Flera köp avbryts, en orsak kan troligtvis vara att man inte har med sig sin kortläsare från banken när man vill handla och sidan kräver 3D Secure.

Under 2013 blev hela 733 000 nya mobila kunder i Sverige, det är en ökning med 61 %. I Norden var ökningen 1 713 000. Det är med andra ord hög tid att satsa på mobiler och surfplattor om ni inte redan har gjort det. Men glöm inte av er vanliga sajt för det, enligt oss har till exempel H&M en sajt för surfplattor som vi föredrar framför den vanliga e-handelslösningen.

Över 50 % av de som handlar utomlands anger priset som viktigaste orsak. När allt fler erbjuder bra pris på frakt och snabba leveranser blir steget inte så svårt att ta när det ändå handlar om att klicka hem en vara. Amazon.co.uk till exempel levererar gratis till Sverige om man handlar för mer än 25 pund och erbjuder många varor som är halva priset mot priser i svenska webbutiker. 

Något som är glädjande är att alla åldrar ökar sitt e-handlande, men fortfarande görs mindre än 1,5 köp per månad och konsument, det finns alltså stor potential kvar för e-handeln att öka ännu mer! 

http://www.dibs.se/sites/corp/files/files/SE/DIBS_Svensk_E-handel_2013.pdf